среда, 2. октобар 2024.

PET RAZLOGA ZAŠTO GLEDATI "ČIKA KEKINE AVANTURE" NA RADIO-TELEVIZIJI VOJVODINE

 

 Izvor: RTV

U svetu dečjih emisija, "Čika Kekine avanture" u produkciji Radio-televizije Vojvodine od ove jeseni izdvajaju se kao biser koji donosi nezaboravne trenutke ispunjene zabavom i učenjem. One nisu samo još jedna dečija emisija – to je prava porodična atrakcija koja će vas nasmejati, inspirisati i povezati. Originalna muzika, šarmantni likovi i edukativne poruke čine ovu emisiju jedinstvenom. Edukativni programi za decu od presudne su važnosti za razvoj mladih i njihovu svest o svetu oko njih.

Kroz priče junaka Čika Keke, koga predstavlja glumac Slobodan Boda Ninković, najmlađi gledaoci upoznaće se sa raznovrsnim temama koje su prilagođene njihovom uzrastu i interesovanjima. Ovaj uzbudljiv i edukativan serijal za decu, baziran na pričama Saše Jovanovića, donosi priče o Čika Kekinim avanturama iz vremena dok je još postojalo Panonsko more.

Evo šta publika može da očekuje od "Čika Kekinih avantura" od oktobra na Prvom programu Radio-televizije Vojvodine!

1. Edukativne priče - Dok sedi na svom tavanu, Čika Keka je spreman da deci ispriča uzbudljive avanture iz vremena dok je on plovio Panonskim i ostalim svetskim morima i okeanima, dok su još mamuti šetali Panonijom. Čika Keka nas vodi kroz razne avanture, od mamuta Cementosa, orla Panonke do slona koji leti. U svakoj epizodi deca uče o prijateljstvu, hrabrosti i važnosti istraživanja, prirodi, ali i o izgubljenom gradu. Priče, poput one o gusarki Sremici i ribi koja peva, podstiču maštu i kreativnost najmlađih. "Čika Kekine avanture" nisu samo zabava, one su edukativno putovanje što decu uči vrednostima koje će nositi kroz ceo život.

2. Muzika koja oduševljava - Pesme koje Čika Keka izvodi, a koje je komponovao Aleksandar Dujin, donose posebnu energiju. Vesele i jednostavne melodije podstiču decu na pevanje i ples, čineći svaku epizodu još zabavnijom. Muzika je odličan način da se deca izraze i povežu s likovima iz emisije.

3. Interaktivnost kao ključni element - Scenografija je dizajnirana tako da poziva decu na igru i otkrivanje. Uključujući skrivene prostore i zanimljive detalje, deca mogu aktivno učestvovati u avanturama Čika Keke, čime se podstiče njihova radoznalost. "Čika Kekine avanture" su više od emisije - to je putovanje koje inspiriše i razvija dečiju maštu.

4. Ljubav prema prirodi - Dečiji junak Čika Keka nostalgično pripoveda o Panonskom moru koje je nestalo iz njegovog života. Uprkos tome što više nema mora i broda, Panonski mornar pronalazi lepotu u poljima koja ga okružuju. Priseća se divnih dana na vodi, ali i priznaje da je priroda, poput Fruške gore, svedok njegovih nezaboravnih avantura.

5. Porodično okupljanje - Ovaj dečiji serijal je savršen za porodično gledanje. Čika Keka, koga tumači šarmantan glumac Slobodan Boda Ninković, stvara priliku za kvalitetno provedeno vreme s porodicom i podstiče razgovor o važnim temama. Gledanje ovih priča je idealno opuštanje. Uz "Čika Kekine avanture", svaki dan će biti poseban!

Pripremite se za "Čika Kekine avanture" koje će ostati urezane u sećanju svih generacija. Dečija emisija je primarno namenjena deci predškolskog uzrasta i nižim razredima osnovne škole. Ove jeseni, kada "Čika Keka" zakorači na male ekrane, zajedno ćemo uroniti u svet radosti, učenja i neprocenjivih vrednosti. Ne propustite!

https://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/pet-razloga-zasto-gledati-cika-kekine-avanture%E2%80%9C-na-radio-televiziji-vojvodine_1572796.html

 




Нема коментара:

Постави коментар

PET RAZLOGA ZAŠTO GLEDATI "ČIKA KEKINE AVANTURE" NA RADIO-TELEVIZIJI VOJVODINE

    Izvor: RTV U svetu dečjih emisija, "Čika Kekine avanture" u produkciji Radio-televizije Vojvodine od ove jeseni izdvajaju se k...